בהתפרצות שהתרחשה לאחרונה, של וירוס הקורונה החדש במחוז ווהאן בסין, אחת הדאגות הייתה הפגיעה המשמעותית בפרמטרים של קרישת דם, במקרי דלקת ריאות חמורים כתוצאה מהדבקה בווירוס.
עוד בעניין דומה
מטרת החוקרים הייתה לתאר את מאפייני קרישת הדם בחולים עם דלקת ריאות כתוצאה מווירוס הקורונה. לשם כך הם אספו תוצאות מבדיקות תפקודי קרישה מקובלות, יחד עם תוצאים של 183 חולים שנתנו את הסכמתם, להם דלקת ריאות מאומתת כתוצאה מווירוס הקורונה. החוקרים ביצעו אנליזה רטרוספקטיבית על הנתונים של אותם הנבדקים, שהיו מאושפזים בבית החולים Tongji.
החוקרים מצאו כי שיעור התמותה הכולל היה 11.5%, כאשר לאלו שלא שרדו היו בעת האשפוז רמות גבוהות משמעותית של די-דימר ותוצרי פירוק של פיברין, בנוסף ל-PTTי(prothrombin time) ו-aPTTי(activated partial thromboplastin time) ארוכים יותר, בהשוואה לאלו ששרדו (P < 0.05). עוד מצאו החוקרים כי 71.4% מאלו שלא שרדו ו-0.6% מאלו שכן, עמדו בקריטריונים של DICי(disseminated intravascular coagulation), במהלך אשפוזם.
החוקרים הגיעו למסקנה כי תוצאות לא תקינות בבדיקות תפקודי קרישה, ובייחוד עליה ניכרת בדי-דימר ובתוצרי הפירוק של פיברין, הן תופעה נפוצה במקרי תמותה מדלקת ריאות כתוצאה מהדבקה בווירוס הקורונה.
מקור: