מטרת המחקר הייתה הערכה של מדדים פרמקוקינטיים והבטיחות של קנאבידיול מזוקק ברמה גבוהה ממקור צמחי במינון חד-פעמי של כ-750 מ"ג (CBD, משווק כ-Epidiolex בארה"ב ו-Epidyolex באירופה). במחקר השתתפו מבוגרים בריאים לאחר ארוחה עתירת שומן/ קלוריות (15 משתתפים), ארוחה דלת שומן/ קלוריות (14 משתתפים), חלב מלא (15 משתתפים) או אלכוהול (14 משתתפים), בהשוואה לצום (29 משתתפים).
עוד בעניין דומה
דגימות דם מהמשתתפים נאספו עד 96 שעות לאחר צריכת ה-CBD והוערכו על ידי כרומטוגרפיה נוזלית וספקטרומטרית מסה. המדדים הפרמקוקינטיים (ריכוז מקסימלי בפלזמה [Cmax], שטח מתחת לגרף הריכוז בפלזמה-זמן מזמן אפס ועד לזמן הריכוז שנצפה לאחרונה, שטח מתחת לגרף הריכוז בפלזמה-זמן מזמן אפס ועד לאינסוף [0-∞ AUC], וזמן עד הגעה לריכוז מקסימלי בפלזמה [tmax]) של CBD והמטבוליטים העיקריים שלו הוערכו ע"י ניתוח סטטיסטי במודל non-compartmental.
החשיפה ל-CBD כאשר הוא ניתן יחד עם ארוחה עתירת שומן/ קלוריות, לעומת לאחר צום, הייתה גדולה פי 3.8 במדד ה-0-∞ AUC ופי 5.2 במדד ה-Cmax. ארוחה דלת שומן/ קלוריות הגבירה את החשיפה ל-CBD לעומת צום, אך במידה פחותה יותר, פי 2.7 במדד ה-0-∞ AUC ועלייה של פי 3.8 ב-Cmax. באופן דומה, צריכת CBD יחד עם חלב מלא הגדילה את החשיפה ל-CBD לעומת צום פי 2.4 במדד ה-0-∞ AUC ופי 3.1 במדד ה-Cmax. עלייה מתונה יותר בחשיפה ל-CBD התרחשה בצריכה לאחר שתיית אלכוהול, פי 1.6 במדד ה-0-∞ AUC ופי 1.9 ב-Cmax. לא ניכר הבדל משמעותי במדדי ה-tmax וה-t½ לעומת מצב הצום בכל אחת מהקבוצות שנבדקו. מגמה זהה נצפתה לגבי המטבוליטים של CBD, למעט ה-tmax של 7-carboxy-cannabidiol שהיה ארוך בהרבה בצריכת CBD עם אלכוהול (14 שעות לעומת 4 שעות בצום). השונות בין המשתתפים ובכל משתתף בנפרד במדדים הפרמקוקינטיים שנצפו הייתה בינונית עד גבוהה.
החשיפה ל-CBD ולמטבוליטים שלו הושפעה בצורה משמעותית לאחר ארוחה עתירת שומן/ קלוריות. החשיפה גדלה גם לאחר ארוחה דלת שומן/קלוריות, חלב מלא או אלכוהול, אך במידה פחותה. במהלך המחקר לא נצפו תופעות לוואי חמורות לצריכה ב-CBD.
מקור: